Bedrukte tape gebruiken als marketing tool: zo doe je dat

Bedrijven over de hele wereld halen voordeel uit het gebruik van op maat bedrukte tape in plaats van standaard tape. Het draait erom dat je de verpakking onderscheidend maakt en de toon van het merk uitdraagt. Daarmee toon de waarde van jouw onderneming en het logo waar het bekend om staat. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over papieren tape met bedrukking en hoe je het gebruikt als marketing tool. 

Bedrukte tape zorgt voor kleur en herkenning

Nog niet zo heel lang geleden moesten de bedrijven  standaard tape gebruiken om de verpakkingen te sluiten, wat wel werkte maar geen kleur aan de verpakking gaf. Op de doos stond dan wel de naam van het bedrijf, maar de tape was leeg op het oppervlak. Bedrukte tape veranderde dat, omdat op de verpakking stond waar het product voor stond. Bedrukte tape is gemakkelijker te identificeren door de klant. Bovendien kan men de ene doos gemakkelijk van de andere onderscheiden aan de hand van de tape die bij de doos zit. Kies bij elke tape voor een eigen ontwerp, waardoor ze gemakkelijker te herkennen zijn. Zelfs de bezorger hoeft niet langer door het papier te bladeren om het ene product van het andere te identificeren. Het is meteen duidelijk welk product het betreft en dat is voor iedereen handig!

Waarom is bedrukte tape de ideale marketingtool?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrukte tape een goede marketing tool is. Niet voor niets kiezen veel bedrijven ervoor om het te gebruiken. Ten eerste is het opvallend. Door het traditionele kleurenpatroon van de onderneming te gebruiken in combinatie met de naam zorg je meteen voor goede promotie. Bedrukte tape toont een stukje van de identiteit van het bedrijf én helpt mensen om een specifiek product sneller te herkennen. 

Het vermindert de kosten 

Een gewone kartonnen doos met aangepaste tape is prima. Je hoeft niet een of ander duur materiaal te halen om een tape te maken. Als het gaat om de kosten is papieren tape met bedrukking zeer betaalbaar. Je hoeft weinig geld uit te geven om mensen te informeren over het merk, het motto en de waardevolle productinformatie van jouw onderneming.