Beginnen met linkbuilding? Hier moet je op letten

Linkbuilding kan een efficiënte manier zijn om je online zichtbaarheid te vergroten. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je begint met linkbuilding. Wanneer je nog niet precies weet hoe je linkbuilding dient toe te passen, is het belangrijk jouw kennis hierin te vergroten voordat je begint. Linkbuilding kan voor jouw business namelijk het verschil maken wanneer het op de goede manier wordt gebruikt.
Wil je beginnen aan linkbuilding of ben je gewoon benieuwd? In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als je wilt beginnen met linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Het is goed om te weten wat linkbuilding precies inhoudt en hoe het te werk gaat. Linkbuilding is een manier om jouw SEO-strategie een boost te geven. SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO bestaat uit drie belangrijke pijlers: de techniek, de autoriteit en de content van je website. Door deze drie pijlers voldoende aandacht te geven maakt jouw website de meeste impact in de zoekresultaten van Google. Het belang van linkbuilding kan hierbij niet vergeten worden. Linkbuilding is kort gezegd het vergaren van kwalitatieve backlinks voor jouw website. Die backlinks zijn een linkje die op externe websites worden geplaatst en verwijzen naar jouw website. Een extern linkje wordt door Google gezien als een stem die jouw website aandraagt.

Hoe begin je?

De vraag die je jezelf moet stellen is; ga je zelf een start maken? Of ga je linkbuilding door iemand anders laten doen. Als je zelf wil beginnen met linkbuilding is het handig om bepaalde tools aan te schaffen en te beginnen met linkruilen. Hiermee vergroot je je linkbuilding netwerk. Echter, kun je linkbuilding ook uitbesteden. Er zijn veel partijen die kennis hebben van de linkbuilding wereld en die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Ook kan linkbuilding best wat tijd kosten. Vandaar dat veel bedrijven het uitbesteden en het door een externe partij laten doen.

Langetermijnstrategie

Ten opzichte van SEA is search engine optimization beter geschikt voor lange termijn. Dit komt doordat de inkomende links over het algemeen blijven staan en op lange termijn jouw website ten goede doen. Linkbuilding zorgt voor een hogere domein autoriteit voor jouw website waardoor de kwaliteit van jouw website simpelweg beter wordt beoordeeld en dit is op lange termijn dus gewoon beter dan SEA. Echter vraagt het wel behoorlijk wat inspanning, SEO wil je namelijk goed doen. Dit zijn dus de dingen waar je rekening mee moet houden.