Fulfilment als logistieke oplossing

De stedelijke groei houdt niet op: tegen 2030 zal de wereldbevolking naar schatting 8,5 miljard mensen tellen, waarvan er meer dan 5 miljard in grote steden zullen wonen. Een scenario dat van de verschillende economische sectoren een ruime capaciteit vraagt om aan de vraag te voldoen, via een snelle en efficiƫnte dienstverlening.

Op basis van het bovenstaande en in het streven zich aan te passen aan nieuwe onlineconsumptiegewoonten, heeft de logistiek de laatste jaren belangrijke vorderingen gemaakt op het gebied van technologie, tijdstippen en leveringswijzen, waarbij nieuwe modaliteiten zoals fulfilment uitbesteden in opkomst zijn.

Weet je wat deze term betekent? Als je een e-commerce bedrijf heeft, lees dan dit artikel.

De beste bondgenoot van stedelijke logistiek

Fulfilment centers of distributiecentrum die op e-commerce zijn gericht, hebben een grote impuls gegeven aan de logistiek, waarbij grote ruimten worden benut om ze om te vormen tot wendbare en geautomatiseerde plaatsen.

Van oudsher waren deze distributiecentra gevestigd aan de rand van grote steden, wat door de grotere afstand tot de eindklant een uitdaging vormde voor de elektronische handel in verband met de leveringstermijnen.

Op basis van dit scenario heeft de logistieke sector plannen gemaakt voor nieuwe manieren om het leveringsproces efficiƫnter te maken.

Wat doet een Fulfilment voor jouw e-commerce?

Logistiek speelt een beslissende rol in de klantentevredenheid, waarbij het elke dag moeilijker wordt klanten te behouden. We worden geconfronteerd met veeleisender consumenten die alles beter en sneller willen.

Fulfilment centers zijn ontstaan om de elektronische handel bij deze zware taak te helpen, door een beroep te doen op de optimalisering en de voordelen van de technologie, dankzij welke de operaties worden vereenvoudigd, het proces wordt georganiseerd, het beheer wordt verbeterd, het aantal fouten wordt verminderd en de kosten worden teruggedrongen.

Fulfilment is verantwoordelijk voor alle logistiek met betrekking tot jouw e-commerce: opslag, orderontvangst en -verwerking, verpakking, logistieke klantenservice, omruilingen en retourzendingen. Jouw enige verantwoordelijkheid zal de verkoop zijn, jouw leverancier zal al het andere doen.

Snelheid

Als jouw bedrijf tekortkomingen heeft op de bovenstaande punten en je weet dat je moet verbeteren om jouw bedrijf te stimuleren, aarzel dan niet om een fulfilment specialist te zoeken. Grote bedrijven in de wereld zijn groot geworden dankzij samenwerking met strategische bondgenoten.

Als jouw order volume 100 orders per maand bereikt of overschrijdt, is het tijd om het inhuren van deze diensten te overwegen.

Steeds meer bedrijven worden zich ervan bewust dat zij, om te kunnen groeien, hun logistieke operatie moeten toevertrouwen aan een specialist die, dankzij zijn capaciteit en ervaring, kan voldoen aan de huidige vraag, die met de dag groter en veeleisender zal worden.

Wil je meer informatie? Dan ben je bij Krijgsman aan het juiste adres!