Geld lenen: Deze stappen moet je doorlopen

Wil je geld lenen? Dan heb je het geld niet zomaar in handen. Er zijn namelijk verschillende stappen die doorlopen moeten worden en je moet goed gaan bekijken of jouw financiële situatie het toelaat om de lening aan te kunnen vragen. Je kunt naar een groot aantal kredietverstrekkers kijken om een aanvraag te doen. Een van de bedrijven die altijd voor jou klaar staat, is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar waar moet je allemaal rekening houden en hoe zorg je voor de aanvraag? Onderstaande informatie kan jou helpen aan meer duidelijkheid op dit gebied. 

Geld lenen op basis van jouw doel 

Geld lenen begint door te kijken of het mogelijk is om een bepaald bedrag te lenen. Hiervoor kijk je eerst hoeveel geld je nodig hebt. Jouw doel staat hierbij centraal. Na het vaststellen van het bedrag kun je een eerste berekening maken via de website. Na het invullen van een aantal gegevens zie je of jouw lening mogelijk is en of je de aanvraag echt in kunt gaan vullen. Zo voorkom je dat je op een later moment nog voor verrassingen komt te staan. Je ziet bijvoorbeeld ook als je alleen een kleiner bedrag kunt lenen.    

De aanvraag indienen 

Geld lenen kan alleen wanneer je een officiële aanvraag indient. Hiervoor worden een aantal gegevens gevraagd. Zo moet je in eerste instantie jouw persoonsgegevens invullen, zodat de kredietverstrekker weet wie de lening aan wilt vragen. Ook jouw inkomsten en dienstverband moeten doorgegeven worden. De uitgaven, zoals de vaste lasten, komen ook duidelijk op papier te staan. Deze gegevens moeten op een later moment nog onderbouwd worden door middel van het aanleveren van documenten. Pas dan kan de aanvraag in behandeling worden genomen door de verstrekker en wordt duidelijk of je jouw lening kunt krijgen. 

De uitslag van de kredietmaatschappij 

Na de aanvraag wordt duidelijk of geld lenen tot de mogelijkheden behoort. Je krijgt binnen een korte tijd een antwoord van de kredietmaatschappij. Dit kan meerdere kanten op vallen. Zo kan het zijn dat jouw aanvraag afgekeurd wordt, omdat het niet verantwoord genoeg is om de lening te verstrekken. Het kan ook zijn dat je alleen een lager bedrag kan lenen. De maatschappij gaat hierover met jou in gesprek. Bij de goedkeuring van de lening zal het geld overgemaakt worden naar jouw rekening en zorg je ervoor dat het financieren van jouw doel werkelijkheid kan worden. 

De afbetaling in het achterhoofd 

Het is belangrijk dat je ook direct met de afbetaling aan de slag gaat. Geld lenen brengt immers ook nieuwe financiële problemen met zich mee. Er is een vaste looptijd waar je je aan dient te houden. Zorg ervoor dat je dit ook altijd meeneemt in het bepalen of een lening de beste oplossing is of dat je toch nog even door moet sparen voor de financiering van een bepaald doel. Zo voorkom je dat je nieuwe financiële problemen krijgt in de toekomst en je wederom moet gaan lenen om dit op te vangen.