Het leukste bedrijfsuitje voor je team!

Wil je iets extra’s doen voor je collega’s? Een bedrijfsuitje is niet alleen gezellig, maar verbetert ook de sfeer op de werkvloer. Je kunt het uitje zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een weekendje uitwaaien op de wadden, gaan paintballen of een etentje organiseren bij iemand thuis. Op zoek naar meer inspiratie? Hier volgen de vijf leukste ideeën voor een bedrijfsuitje op een rijtje.

1. Escape room 

De afgelopen jaren hebben escaperooms steeds meer bekendheid verworven. Een escape room is een ideaal bedrijfsuitje omdat het naast een hoop plezier ook een oefening is in samenwerken. Het idee van een escaperoom is dat je binnen de aangegeven tijd uit een afgesloten ruimte moet komen. Je kunt hieruit komen door een puzzel op te lossen, waarbij je gebruik maakt van attributen in de kamer. Tijdens deze oefening in samenwerking moet je gebruik maken van elkaars krachten, en zul je elkaar beter leren kennen. 

2. Paddleboard in de gracht

Zin om naar buiten te gaan? Je kunt op veel plekken in Nederland paddleboarden. Je hebt mensen het vast wel eens zien doen op bijvoorbeeld de grachten in de stad. Een paddleboard is een lange surfplank waar je staand mee over het water vaart. Je gebruikt tijdens het paddleboarden een lange paddle stick die je afzet tegen het water. Paddleboarden kan in de gracht, maar ook in vaarten, meren of zelfs op zee. Paddle boarden is een ideaal bedrijfsuitje als je zin hebt om op avontuur te gaan met je collega’s. 

3. Dropping 

Is een paddleboard niet avontuurlijk genoeg? Dan kun je je team meenemen naar een dropping. Tijdens dit bedrijfsuitje worden jij en je collega’s ergens midden in de natuur achtergelaten. Jullie moeten nu uitzoeken hoe je weer terugkomt naar de bewoonde wereld. Je kunt ervoor kiezen om opgehaald te worden in een bus (dit is vaak een oude legertruck) of zelfs in een helikopter. Dit is vaak een stuk duurder, maar een onvergetelijk moment. 

4. Graffiti maken

Als je in een minder avontuurlijke bui bent, kun je ook de creatieve kant opgaan. Je kunt met je collega’s een cursus graffiti spuiten volgen. Graffiti heeft een slecht imago, maar je ziet steeds vaker graffiti kunst in de steden die de stad juist mooier maken. Denk bijvoorbeeld aan Ces53 en de ‘graffiti dokter’. Een bedrijfsuitje waarbij je graffiti gaat maken is leuk voor alle leeftijden en kun je in bijna iedere stad doen. Ontwerp je eigen tag en leer alle basistechnieken van graffiti spuiten van een echte kunstenaar. 

5. Kookwedstrijd 

Stiekem altijd al mee willen doen aan Topchef Academy? Ga creatief aan de slag in de keuken en houd een kookwedstrijd met je collega’s. Je kunt dit thuis doen, maar het is handiger om het in een professionele keuken te doen. Een kookwedstrijd is gegarandeerd een boel lol en is daarnaast ook een goede teambuilding oefening. Als je meer een zoetekauw bent, kun je ook samen de meest lekkere koekjes, taarten en muffins maken in een bakwedstrijd als bedrijfsuitje.