Kerstpakket kopen – maar wel precies het goede

Elk jaar opnieuw houden bedrijven de traditie in ere om kerstpakketten weg te geven aan hun personeel. Die traditie begon in de 19e eeuw toen boeren hun meiden en knechten uitzwaaiden als ze kerstverlof kregen en naar hun familie gingen. Voor hun harde werk kreeg het boeren personeel een goed gevuld mandje met boerenproducten mee. Zo konden ze bij hun familie met wat lekkers aankomen. Dat lekkers maakte de boer vaak zelf. Tegenwoordig kun je een kerstpakket kopen waar van alles in te vinden is. Van ambachtelijke biertjes tot delicatessen die je niet in een supermarkt aantreft. Zelf een pakket samenstellen kan, maar wordt wel heel erg arbeidsintensief als je dat voor meer mensen moet doen. In dat geval is een kerstpakketten verzorger de aangewezene. 

Mag het een doosje avondgoud zijn?

Online vind je deze samenstellers van kerstpakketten snel. Zij presenteren een enorm assortiment aan kerstpakketten, netjes voorverpakt en met verschillende thema’s. Er zijn eigenlijk zoveel verschillende kerstpakketten. Die dragen sprookjesachtige namen als ‘avondgoud’, ‘choco moment’ en ‘Spaanse gloed’. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En vraag je je af welke cadeaudoos geschikt zou zijn voor jouw organisatie. Een goed kerstpakket kopen voor je kantoor begint bij deze vraag: past dat cadeau bij je bedrijf? Zo is het aardig voor een keramiekbedrijf met Zuid-Europese producten om een themapakket Portugal met een fraai olijvenschaaltje aan het personeel uit te reiken.

Je eigen voorkeuren in het kerstpakket stoppen

Heb je echt veel kerstpakketten nodig voor je bedrijf? Duizend of meer? Dan betreed je een andere wereld, eentje waarbij je helemaal zelf je pakket kunt samenstellen. Jij bepaalt in dat geval ook hoe groot het pakket kan worden. Je kunt het helemaal afstemmen op je organisatie, inclusief huisstijl, logo en artikelen die verwijzen naar de dienstverlening of producten van je bedrijf. 

Kerstpakket en type personeel

Dan de prijs. Ook al is er de WKR-regeling. De belastingdienst is vriendelijk voor kerstpakketten maar je betaalt natuurlijk nog wel een prijs. Gelukkig is er een brede price range. Vanaf ca. 10 euro kan je al bij pakketten verzorgers terecht. En tot ver over de 100 euro nog steeds. Gemiddeld verkoopt een pakket tussen de 20 en 40 euro. Kijk daarna in je bedrijf ook hoe het zit met de man-vrouw verhouding. Werk je in een garage? Dan is een biergeschenk met streekbiertjes voor de monteurs leuk. Waar veel vrouwen werken, kun je wellicht beter een pakket met een bubbel wijntje overwegen. Is het personeel hip en jong? Ook daar valt qua pakket een mouw aan te passen. Dan de kwestie van eten en drinken. Er moet wat te snaaien zitten in een kerstpakket. Maar een leuke aanvulling in non-food erbij is wel aardig. Een fraaie flesopener, een leuk snijplankje, er zijn zoveel catchy items.

Omgeef je kerstcadeau met een feestje

Tot slot: kerstpakket kopen is één ding, die gaan uitdelen een heel ander. Stapel ze niet in de kantoor gang zodat ze terloops door medewerkers naar de achterbank van de auto kunnen worden gesjouwd. Maak er een feestje van en versterk meteen je bedrijfscultuur net voor de Kerst. Deel de pakketten uit tijdens een kerstborrel of zelf gemaakt kerstmarkt.

Ook voor een relatiegeschenk bestel je bij ons!