Rechterlijke ondersteuning bij een CIS-registratie

Een CIS-registratie gooit mogelijk roet in het eten als u op het punt staat om een verzekering af te sluiten. In veel gevallen zijn verzekeringsmaatschappijen niet tot nauwelijks bereid om een eventuele verzekering met u af te sluiten. Dit komt omdat een CIS-registratie een verhoogd risico met zich meebrengt. In unieke gevallen is het mogelijk om een verzekering bij een reguliere maatschappij af te sluiten maar dit is op basis van een flink verhoogde premie en eventuele vooruitbetaling. Een CIS-registratie heeft nog meer gevolgen. In dit artikel beschrijven we verschillende nadelen van CIS-registratie en daarnaast wordt besproken hoe je een CIS-registratie kan verwijderen.

De nadelen van een CIS-registratie 

Als u in het verleden heeft gehandeld met de intentie om een verzekeraar te misleiden, dan is de kans groot dat u een CIS-registratie heeft. U wordt hier niet van op de hoogte gebracht. In veel gevallen is het zo dat bij het aanvragen van een nieuwe verzekering de CIS-registratie aan het licht komt. Deze registratie wordt verwerkt bij Stichting Centraal Informatie Systeem. Met een CIS-registratie op zak is het eigenlijk alleen nog mogelijk bij Vereende Verzekeringen. Deze maatschappij is gespecialiseerd in probleemverzekeringen. Zoals in de eerste alinea beschreven, betaalt u veel hogere premie. Daarnaast is het ook gebruikelijk dat u drie maanden vooruitbetaald en is een vorm van borg ook veelvoorkomend. Daarnaast is het niet mogelijk om een bootverzekering, levensverzekering of caravanverzekering af te sluiten. Tot slot bestaat er de mogelijkheid dat een werkgever in de financiĆ«le sector niet bereid is om u aan te nemen.  

De registratie verwijderen 

Staat u onterecht geregistreerd bij Stichting CIS? Dan is het zaak om hier werk van te maken. Uw gegevens zijn namelijk zichtbaar voor alle verzekeraars in Nederland. Allereerst is het aan te raden om het gesprek aan te gaan met de verzekeraar. Het kan zo zijn dat er een fout is gemaakt en dat u daarom onterecht geregistreerd staat. Het is niet mogelijk om direct contact op te nemen met de Stichting CIS. Er is gelukkig ook nog een andere optie om een onterechte CIS-registratie aan te vechten.  

Juridische ondersteuning 

Een andere oplossing om een CIS-registratie te verwijderen is aan de hand van juridische hulp. Advocatenkantoor Phea is een ervaren advocatenkantoor. Zij nemen uw zaak altijd zeer serieus en kunnen de mogelijkheden met u doorspreken. Het is daarnaast mogelijk om een vrijblijvend gesprek aan te gaan.