Werkt linkbuilding nog?

Tegenwoordig is zoekmachineoptimalisatie essentieel om organisch verkeer naar je website te krijgen. Advertenties lijken verleden tijd, aangezien veel mensen deze resultaten overslaan in de zoekmachines. Echter is het lastig om je SEO op orde te hebben. Google gebruikt honderden factoren om de rankings te bepalen. Een SEO specialist heeft dus enorm veel taken. Het vergaren van backlinks is een belangrijk onderdeel van de optimalisatie.

Linkbuilding

Het vergaren van backlinks wordt ook wel linkbuilden genoemd. Vroeger kon je simpelweg linkjes inkopen die jouw rankings lieten stijgen, maar tegenwoordig is het wel wat complexer. Het algoritme van Google veranderd waardoor de kwaliteit van de linkjes als maar belangrijker is geworden. Hierdoor denken veel mensen ook dat linkbuilding niet meer werkt. Echter zien we in de praktijk nog steeds dat linkbuilding goed werkt, mits de juiste methodes worden toegepast.

Zelf doen of uitbesteden

Linkbuilding moet erg zorgvuldig worden gedaan, want slechte backlinks kunnen een negatief effect hebben op je rankings. Linkbuilden kost dus enorm veel tijd en moeite. Veel mensen hebben niet genoeg mensen, tijd en websites in de organisatie om het linkbuilden goed uit te voeren. Voor deze bedrijven kan het handig zijn om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuildingbureau. Bedrijven, zoals de Reputatiefabriek, zijn volledig gericht op het linkbuilden, waardoor ze een groot netwerk hebben aan methodes en websites waardoor ze het werk simpel kunnen uitvoeren voor een goedkoop tarief.